Lapsiperheen helpot kasvisruoat

Kasvisruokien lisääminen lapsiperheen arkeen on oiva tapa säästää ruokalaskussa ja samalla huolehtia ympäristöstä.

Kasvisruoan kokkaaminen koko perheelle voi äkkiseltään tuntua haastavalta. Maistuvia kasvisreseptejä löytyy kuitenkin lähempää kuin arvaisikaan. Esimerkiksi pinaattikeitto ja -letut, uuniohrapuuro ja kasvishernekeitto ovat tuttuja jokaiselle. Kasvisruoat ovat aina olleet osa suomalaista ruokaperinnettä ja niistä syntyy helposti maistuvaa, ravitsevaa arkiruokaa koko perheelle.

Nopeat ja helpot ruoat arjen kasvisruokalistalla

Kasvisruoka on parhaimmillaan maukasta, edullista ja näppärästi valmistettavaa. Täyteläisen paksu kasvissosekeitto on monessa perheessä lasten lempiruokaa.

Keitto syntyy käden käänteessä: keitetyt juurekset ja kasvikset soseutetaan sauvasekoittimella tai blenderillä ja sekaan lisätään loraus ruokakermaa. Raaka-aineiksi sopivat omat suosikkikasvikset: yksinkertaisimmillaan maukas keitto syntyy vaikkapa perunasta, porkkanasta ja selleristä.

Linssit ovat hyvä tapa lisätä keittoon ruokaisuutta ja lisukkeena voi tarjoilla esimerkiksi raejuustoa ja auringonkukansiemeniä.

Muita yksinkertaisia arkireseptejä ovat esimerkiksi kasvisvokki, erilaiset kasvisgratiinit ja tutut jauheliharuoat, kuten lasagne ja makaronilaatikko, joissa jauhelihan voi korvata soijarouheella.

Kasvisruoassa parasta on vaihtelu ja onnistumisen ilo: yhtä perusreseptiä voi muokata moneen makuun raaka-aineita vaihtamalla.

Joka kodin kasvisruokapäivä

Viikottainen kasvisruokapäivä on hyvä tapa lisätä kasvisten syöntiä perheen kesken. Kasvisruokapäivän pitämistä voi helpottaa yhteisellä rutiinilla, jossa jokainen päättää vuorollaan ruoassa käytettävät kasvikset. Kun pienimmätkin saavat vaikuttaa, ruoka maistuu, eikä päivä pääse unohtumaan.

Joskus paras tapa voi olla kasvisruoan lisääminen arkiruokien listalle ilman sen suurempaa mainostusta.

Kasvisten syömistä on hyvä lisätä muinakin päivinä. Lasten kanssa vihannesten ja hedelmien syöntiä on helppo lisätä pilkkomalla niitä valmiiksi välipalatarjottimelle, sillä kaapista ne harvemmin katoavat itsestään! Näin välipalaksi tulee helposti napsittua mukaviksi paloiksi pilkottua porkkanaa, lanttua tai omenaa. mutta. Vinkki: Anna lapsen koota oman salaattiannoksensa itse valmiiksi pilkotuista raaka-aineista.

Kasvisruoan tekemisestä ei tarvitse ottaa paineita. Muutamalla yksinkertaisella ja nopealla reseptillä saa aikaiseksi maukasta arkiruokaa, joka tekee hyvää niin ympäristölle, kukkarolle kuin koko perheelle.

Ideoita lapsiperheen kasvisruokalistalle

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.