Pääsiäislammas uuniin – viime hetken vinkit!

Suunnitteletko pääsiäisaterialle muhevaa lammaspaistia? Poimi viime hetken paistoniksit.

1) Nosta liha huoneenlämpöön

Varaa lammaspaistin sulattamiseen jääkapissa noin kaksi vuorokautta. Muista nostaa liha huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen kypsentämistä.

2) Marinoi huolella

Lampaanliha on voimakkaan makuista, joten sitä kannattaa marinoida pitkään, jopa pari vuorokautta. Sekoita marinadi haluamistasi mausteista, kuten valkosipulista, timjamista, mintusta ja salviasta. Lisää marinadiin öljyä, jotta liha mureutuu maustuessaan.

3) Paista oikeassa lämpötilassa

Laita paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan, mutta varo osumasta luuhun. Nosta lammas paistopussiin, sulje se ja leikkaa yhteen kulmaan ilma-aukko. Kypsennä meheväksi noin 125 asteessa. Kun sisälämpö saavuttaa 65 astetta, paisti on mehevää ja vielä aavistuksen punertavaa. 75–80-asteinen paisti on täysin kypsää.

4) Leikkaa poikkisyin

Avaa paistopussi ja ota paistoliemi talteen. Peitä lammas foliolla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Leikkaa poikkisyin.

5) Valmista paistolimestä kastike

Maukkain kastike syntyy, kun  suurustat paistoliemen kermatilkkaan liuotetulla vehnäjauholla.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.