Popcornin uudet maut – tuunaa leffaeväät mielesi mukaan!

Leffailta edessä, mutta herkkuhampaan lisäksi myös omatuntoa kolottaa. Voit kuitenkin herkutella huoletta, sillä kattilassa kasviöljyssä valmistettu popcorn on esimerkiksi perunalastuja kevyempi vaihtoehto leffaillan eväiksi. Saat helposti lisää potkua tai suussa sulavia makuelämyksiä maustamalla paukkumaissit eri tavoin.

Popcornien valmistus

Valmista herkullisimmat popcornit itse kattilassa. Kun käytät valmistukseen kasviöljyä,
pysyvät kaloritkin kurissa. Varaa popcornien valmistukseen reilun kokoinen, vähintään
kolmen litran kannellinen kattila.

Tarveaineet:
3 rkl rypsiöljyä
1 dl popcornin jyviä

Laita öljy lämpenemään kattilaan, lisää joukkoon muutama jyvä testiksi ja laita kansi päälle. Kun testijyvät poksahtavat, öljy on sopivan lämpöistä. Ota kattila pois levyltä, kaada popcornin jyvät öljyn joukkoon ja peitä kannella. Kun ensimmäiset jyvät alkavat paukahdella, siirrä kattila takaisin keskilämpöiselle liedelle. Heiluta kattilaa hieman liedellä, kunnes jyvät poksahtelevat enää noin 1-2 sekunnin välein. Kaada valmiit popcornit kulhoon ja mausta haluamallasi tavalla.

1. Kookosöljyssä poksautetut popcornit

Saat helposti uutta makua popcorneihin valmistamalla ne kookosöljyssä. Mausta popparit ripauksella suolaa.

2. Potkua poppareihin limellä ja chilillä

Lisää ripaus potkua popcorneihin maustamalla ne meksikolaistyyliin limellä ja chilillä.

Tarveaineet:
3 rkl öljyä
1,5 tl suolaa
1 tl kuminaa
0,5 tl chilijauhetta
ripaus rouhittua mustapippuria
1 tl raastettua limen kuorta
tuoretta limemehua

Sekoita suola, kumina, chilijauhe ja mustapippuri pienessä astiassa. Lisää vuorotellen
mausteseosta ja oliiviöljyä popcornien joukkoon samalla sekoittaen varovasti. Viimeistele pirskottamalla limemehua ja ripottelemalla raastettua limen kuorta popcornien joukkoon.

3. Parmesan-popcornit

Valmista suolaiset naposteltavat maustamalla popcornit raastetulla parmesaanilla.

Tarveaineet:
1 dl Pirkka Parmigiano Reggiano -juustoa hienoksi raastettuna
4 rkl öljyä tai voita

Kaada öljy tai voi kuumien popcornien päälle laakeassa kulhossa ja kääntele nopeasti
joukkoon raastettu juusto.

4. Suussa sulavat suklaapopcornit

Suklaan ystävän suosikkipopcornit syntyvät helposti ja nopeasti. Kokeile oman makusi
mukaan tummaa tai valkosuklaata.

Tarveaineet:
200 g suklaata sulatettuna
ripaus suolaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Suolaa popcornit kevyesti. Kaada popcornit suklaan sekaan ja sekoita niin, että suklaa tarttuu popcorneihin. Levitä kuorrutetut popcornit kovettumaan leivinpaperin päälle.

5. Värikkäät bilepopparit

Jos makeanhimo iskee, mausta popcornit valkosuklaalla ja strösseleillä. Värikkäät popparit sopivat myös mainiosti synttäritarjoiluiksi!

Tarveaineet:
200 g valkosuklaata sulatettuna
värikkäitä strösseleitä

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita sulatettu suklaa varovasti popcornien joukkoon isossa kulhossa. Ripottele joukkoon strösseleitä ja sekoita ennen kuin suklaa ehtii kovettua, jolloin strösselit kiinnittyvät popcornien pintaan.

Makeita leffaherkkuja

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Suolaisia pikkupurtavia

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.