Tomaatti tuo makua ruokaan

Tomaatti on herkullinen ja monipuolinen raaka-aine. Se onkin erinomainen vaihtoehto kermalle kastikkeissa ja padoissa.

Tomaatti, tuo eteläisten keittiöiden perusraaka-aine, on terveellinen ja maukas keittiön asukki. Nykyään se on keskeinen osa myös suomalaista keittiötä, kiitos kansainvälisten ruokatrendien.

Tomaatin monta makua

Vaikka suomalaiset ovatkin nykyään ahkeria tomaatinsyöjiä, vakiinnutti tomaatti asemansa suomalaisissa keittiöissä vasta toisen maailmansodan jälkeen. Sitä ennen kastikkeet suurustettiin jauholla ja notkistettiin kermalla.

Tomaatti tarjoaa terveellisen ja kevyemmän vaihtoehdon kermaisille kastikkeille. Maun puutteestakaan ei tomaattia voi syyttää. Sen runsaat makuvivahteet, lukuisat eri lajit ja erinäiset käyttötavat tekevät siitä erittäin monipuolisen raaka-aineen.

Kypsentämätön tomaatti virkistää salaateissa, mehuna ja sellaisenaan, kun taas padassa hautunut tomaattikastike lämmittää kalseana päivänä.

Tomaatin terveysvaikutukset

Tomaatti on hyvä c-vitamiinin, foolihapon ja kivennäisaineiden lähde. Tomaatti sisältää myös lykopeenia.

Tomaattia voi myös kuumentaa huoletta, sillä lykopeeni imeytyy paremmin kuumennettuna. Tomaattipohjaiset kastikkeet ja padat ovatkin mitä parhainta – ja herkullisinta – terveysruokaa!

Pirkka tuo makua keittiöön

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.