Värikkäät pääsiäismunat kotikonstein

Värjää ruokakaapistasi löytyvillä tutuilla aineksilla kauniin räiskyviä pääsiäismunia. Turvallista, ekologista ja tietysti hauskaa!

Aamiaispöytään tai koristeeksi

Kauniit ja värikkäät pääsiäismunat syntyvät helposti kotikeittiössä. Tarjoa värikkäät, keitetyt munat pääsiäisen aamiaispöydässä tai värjää tyhjennettyjä munia pääsiäisajan koristeiksi.

Mukavaa puuhastelua lasten kanssa

Pääsiäismunien värjääminen onnistuu myös yhdessä lasten kanssa. Anna lasten tutustua raaka-aineisiin: haistelkaa, maistelkaa ja tunnustelkaa väriaineita yhdessä. Anna myös lastesi pohtia, minkä väriseksi mikäkin ruoka-aine värjää munankuoren.

Värjätyt pääsiäismunat

Etikkaa ja väriainetta

Värjäämiseen voi käyttää tuttuja, ruokakaapista löytyviä aineita, kuten kahvia, teetä, sipulinkuoria, mustikkaa ja erilaisia mausteita, kuten kurkumaa. Värjäämiseen kannattaa varata valkokuorisia kananmunia. Lisää värjäävä raaka-aine kiehuvaan veteen ennen munia. Lisää myös ruokalusikallinen etikkaa sitomaan väriä munankuoren pintaan. Keitä munia 7–10 minuuttia, riippuen siitä, kuinka kypsiä ja voimakkaan värisiä munista haluat. 

Kurkuma värjää keltaiseksi, mustikka sinivioletiksi

Parhaiten värjäämiseen sopivat voimakkaan väriset mausteet ja raaka-aineet, kuten kurkuma, curry, punajuuri tai erilaiset marjat. Kokeile rohkeasti ruokakaapista löytyviä eri raaka-aineita!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.