Heleä meikki kevään juhliin

Ihana kevät on taas täällä! Tämän kauden meikeissä nähdään paljon merenneitomaisen heleitä pastellisävyjä: vaalean vihreää, sinistä ja turkoosia. Klassisten pehmeiden ja maanläheisten sävyjen ystäville myös iloisia uutisia: kestosuosikit, kuten beige, vaalea persikka ja ruskea jatkavat myös kevään sekä kesän meikkiväreinä. Kevään juhliin sopivan juhlameikkimme pääpaino on kissamaisissa silmissä, jossa muuten heleä silmämeikki saa voimansa mustasta näyttävästä rajauksessa.

1. Aloita meikin tekeminen kosteuttamalla iho hyvin. Kun kosteusvoide on imeytynyt muutaman minuutin ajan, voit levittää meikinpohjustusvoiteen. Tee meikkipohjasta ohut ja luonnollisen läpikuultava. Tummille silmänalusille ja ihon pienille virheille voi lisätä nestemäistä peitevoidetta. Hehkua iholle saat sipaisemalla poskiluun yläpuolelle, nenän varteen, otsaan, leukaan ja amorinkaareen valokynää tai korostusväriä. Puuteroi iho kasvojen keskialueelta vain jos ihosi kiiltää herkästi.

Vinkki! Kokeile meikkivoiteen levittämiseen pehmeäkarvaista puuterisivellintä ja pyörittelytekniikkaa. Näin syntyy ilmavan ohut ja hengittävä meikkipohja.

2. Pohjusta luomet silmämeikinpohjustustuotteella. Aloita luomivärin levittäminen silmän sisänurkasta. Levitä koko luomelle vaaleaa luomivärisävyä rauhallisesti aplikaattorilla painellen. Levitä tämän jälkeen luomen keskiosaan, eli liikkuvalle luomelle kullanhohtoista luomiväriä samalla menetelmällä kuin vaaleampi pohjaväri. Sipaise kullan sävyistä luomiväriä myös kulmaluulle. Painele lopuksi silmän ulkonurkkaan ja luomivakoon ruosteenruskeaa luomiväriä, käytä levittämiseen aplikaattorin toista puolta. Kun olet levittänyt luomivärin koko liikkuvalle luomelle,

3. ja 4. Taivuta ripset ennen silmän rajausta, niin taivutus ei sotke jo tehtyä rajausta. Nosta luomea kevyesti ylöspäin, jotta saat tehtyä rajauksen paremmin. Käytä rajaukseen tarkoitettua sivellintä, jotta yllät aivan ripsien tyveen. Liikuta sivellintä lappeellaan, jotta saat rajauksesta tarkan ja siistin. Piirrä rajaus pätkä kerrallaan ripsien tyveen alkaen ulkonurkasta kohti luomen keskiosaa. Jatka tämän jälkeen piirtämällä rajaus silmän sisänurkasta luomen keskiosaa kohti samalla tyylillä. Älä yritä piirtää koko rajausta kerralla, sillä silloin sinun on vaikeampi seurata ripsirajaa ja rajauksesta tulee epäsiisti. Kun olet rajannut ripsien tyven jatka rajauksen tekemistä liikkuvalle luomelle. Tee rajaus ohuena silmän sisänurkkaan ja levennä rajausta silmän ulkonurkkaa kohti. Nosta rajausta silmän ulkonurkasta pari milliä ylöspäin, jotta saat kauniin muodon silmiin. Lisää lopuksi mustaa tuuheuttavaa ripsiväriä. Voit myös lisätä silmän ulkonurkkaan muutaman ripsitupsun.

Vinkki! Rajauksessa on tärkeää, että se tehdään ensimmäisenä tarkasti ripsien tyveen, ettei paljasta ihoa jää ripsivärin, ripsien ja ripsityven väliin. Näin ripset näyttävät myös pidemmiltä.

5. Piirrä kulmien muoto tarkoitukseen sopivalla kulmavahalla tai kulmakynällä kevyin ja kulmakarvojen suuntaisin vedoin, lisää puuterimaista kulmaväriä viistopäisellä siveltimellä saadaksesi tasaisen lopputuloksen. Jatka kulmia hillitysti kaikkiin suuntiin jos tarvitset lisää tuuheutta tai pituutta. Viimeistele kulmat tarkoitukseen suunnitelluilla geeleillä tai vahoilla. Vallattomat kulmat kannattaa kesyttää suihkauttamalla kulmaharjaan hiuskiinnettä ja harjaamalla kulmat ojennukseen.

Vinkki! Kulmakarvojen aloituskohdan löydät, kun asetat kynän tai siveltimen kasvoille kohtisuoraa siten, että sen alaosa osuu nenänpieleen. Kulmakarvan loppupään oikea paikka taas löytyy, kun asetat siveltimen tai kynän kulkemaan viistosti nenänpielestä silmäkulman kautta ohimoa kohti.

6. Viimeistele meikki raikkaalla poskipunalla ja tee kasvojen reuna-alueille kevyt aurinkopuuterointi. Levitä poskipunaa poskiluulle isolla poskipunasiveltimellä pyörivin ohimoa kohti suuntautuvin kevyin liikkein.

Vinkki! Kaula ja dekoltee saavat kauniin hehkun sekä tasaisemman värin kun levität niille kevyesti heleyttävää kosteusvoidetta.

7. Levitä huuliin pehmeää tummaa roosaa huulipunasiveltimellä. Painele ensimmäisen levityskerran jälkeen huulia kevyesti kasvopaperilla ja punaa huulet uudelleen siveltimellä. Näin saat kestävämmän huulimeikin. Halutessasi voit lisätä hieman kiiltoa huulten keskiosaan tuomaan täyteläisyyttä.

Vinkki! Pysyvän huulimeikin saat pohjustamalla huulet pohjustustuotteella ja rajaamalla sekä värittämällä huulet huulipunan sävyisellä rajauskynällä huulten omaa rajaa mukaillen.

 

Teksti: Satu Jauho - meikkitaiteilija ja maskeeraaja

Kauniina kaiken aikaa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Vinkkejä peilipöydälle

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.