Meikkien säilytys

Kosmetiikkatuotteessa on aina merkintä siitä, miten kauan tuote säilyy. Valmisteen säilyvyysaika voidaan ilmoittaa kahdella tavalla.

Jos kosmeettinen valmiste säilyy enintään 30 kuukautta, säilyvyysaika merkitään pakkaukseen suomeksi ja ruotsiksi sanoilla ”Parasta ennen” ja ”Bäst före” tai tiimalasi-symbolilla sekä päivämäärällä, johon asti tuote säilyy.

Mikäli tuote säilyy yli 30 kuukautta, käytetään säilyvyys avaamisen jälkeen -merkintää (PAO = Period After Opening). Tämä merkitään avattua purkkia esittävällä symbolilla. Symbolin sisälle tai viereen merkitään säilyvyys avaamisen jälkeen kuukausina. Aika tarkoittaa jaksoa, jona valmistetta voi käyttää avaamisen jälkeen, mikäli valmisteen säilyvyysaika avaamattomana on yli 30 kuukautta.

Näin säilytät oikein

Suurimmat tuotteiden säilyvyyteen vaikuttavat tekijät ovat valo ja lämpö sekä ilmankosteus. Jos mahdollista, kosmetiikkatuotteita ei kannata siis säilyttää kylpyhuoneessa. 

Pumppupulloihin pakatut tuotteet säilyvät aina paremmin, koska ne eivät ole suorassa ilma- tai ihokontaktissa.

Huolla myös apuvälineet

Entä meikkisiveltimet ja sienet – kuinka usein ja miten ne sitten pitäisi puhdistaa? Siveltimet, sienet ja vipat on hyvä puhdistaa säännöllisin väliajoin. Kotikäytössä luomiväri- ja puuterisiveltimet sekä vipat eivät välttämättä kaipaa pesua useammin kuin kerran tai kaksi kuussa, mutta meikkivoide- ja peitevoidesiveltimet sekä -sienet olisi hyvä pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Siveltimien pesuun voi käyttää hätätapauksessa esim. shampoota, mutta paras tuote on Marseille-saippua.

 

Teksti: Satu Jauho - meikkitaiteilija ja maskeeraaja

Kauniina kaiken aikaa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Vinkkejä peilipöydälle

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.