Helmikuun 11. vietetään 112-päivää

112-päivänä eri turvallisuustoimijat kampanjoivat arjen turvallisuuden parantamiseksi. 112-päivä on järjestetty jo vuodesta 1997. 112-päivän kampanjan taustalla ovat poliisi, pelastustoimi, rajavartiolaitos, hätäkeskuslaitos, sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö sekä opetushallitus.

Kampanjan tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa ja viestiä, että jokainen meistä voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta pienillä teoilla. 112-päivä muistuttaa myös meillä ja kaikissa EU-maissa toimivasta hätänumerosta 112 ja sen oikeasta käytöstä.

Löytyyhän Sinun kodistasi toimiva palovaroitin ja sammutuspeite?

Riittävä määrä palovaroittimia jokaiseen kotiin on 1 kpl/60 neliön alue ja toimiva palovaroitin pitäisi olla vähintään asunnon jokaisessa kerroksessa. Palovaroitin tulisi sijoittaa huoneen kattoon sellaiseen paikkaan, johon savu pääsee leviämään esteettä. Palovaroitin kannattaa puhdistaa muutaman kerran vuodessa, sillä se kerää helposti pölyä. Puhdistuksen voi tehdä esimerkiksi kevyesti imuroimalla tai pyyhkimällä kostutetulla pyyhkeellä. Myös paristojen toimivuus tulee tarkistaa säännöllisesti ja kaikkien puhdistus- ja huoltotoimenpiteiden jälkeen palovaroittimen toimivuus tulee varmistaa testinappia painamalla. Palovaroittimet suositellaan uusittavaksi 5-10 vuoden välein.

Sammutuspeitettä käytetään esimerkiksi rasva- tai televisiopalon alkusammutukseen, jolloin peite levitetään rauhallisesti ja tiiviisti palon päälle tai ympärille. Sammutuspeitteen käyttöä voi harjoitella etukäteen esimerkiksi pelastuslaitoksen järjestämässä turvallisuuskoulutuksessa.

112-päivänä erilaisia tapahtumia järjestetään monella paikkakunnalla, katso lisätietoja osoitteesta www.112-paiva.fi

Lähteet:
www.112-paiva.fi
www.tukes.fi

Uusille lataajille 5€ Plussa-rahaa

Tilaa henkilökohtaiset edut

Tuoreimmat jutut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Ajankohtaista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.