Nyt saa joulu tulla – poimi ihanat sisustusvinkit joulukotiin

Loihdi joulu kotiin muutamilla harkituilla koristeilla, kauniisti katetulla pöydällä ja itsetehdyillä askarteluilla.

Joulun ihanimmat paketit

Näppäräsorminen askartelee itse joulun kauneimmat paketit ja söpöimmät koristeet. Käytä pakettien kääreinä mitä tahansa kauniita papereita tai kangaspaloja. Ruskea voimapaperi sopii vanhan ajan tyyliin. Hyödynnä pakettikoristeina myös ylimääräiset kuusenkoristeet.

PI12 joulusisustus paketit 680

Paperitähtien askartelu on helppoa. Taittele sopivan mittainen suorakaiteen muotoinen tapetinpalanen haitariksi ja leikkaa päät pyöreiksi tai teräviksi. Kiepauta haitarin keskikohtaan lankaa ja solmi napakasti. Avaa haitarin molemmat päät ja nido tai liimaa vastakkaiset reunat yhteen. Tee reunaan pieni reikä ja pujota nauha ripustuslenkiksi. Pienet tähdet kruunaavat lahjapaketit.

Joulun tunnelma syntyy pienistä yksityiskohdista

Jos vierastat kodin kuorruttamista tilpehöörillä, panosta muutamaan isompaan jouluelementtiin, kuten paperitähtiin tai pariin tonttu-ukkoon. Tunnelmalliset valosarjat tai kynttilälyhdyt luovat rauhallista vanhan ajan joulutunnelmaa.

PI12 joulusisustus kattaus 680

 

Päivitä kodin tekstiilit joulun väreihin, niin tunnelma syntyy kuin itsestään. Tonttulakin punainen ja joulukuusen vihreä vievät ajatukset automaattisesti jouluun. Vaihda verhot ja lakanat, ja levitä ruokapöytään juhlallinen liina. Voit tuoda joulun myös kylpyhuoneeseen pyyhkeillä ja vaikkapa piparkakuntuoksuisella tuoksukynttilällä.

Astetta ekologisempi joulu

Helpoimmat koristeet siivotaan juhlapyhien päätteeksi biojäteastiaan. Upea jouluasetelma syntyy laakeaan vatiin asetelluista havuista, hyasinteista, sammaleesta ja kävyistä. Muista kuitenkin, että osaa luonnon antimista saa kerätä vain maanomistajan luvalla.

PI sisustus 2

Kuusi on monelle ainoa oikea joulun tuova koriste. Aidon suomalaisen metsäkuusen tuoksu ihastuttaa, mutta toisaalta neulasshow ja hävitysrumba voi hirvittää. Muovikuusi on helppo säilyttää, näppärä koota, näyttää aidolta eikä varista neulastakaan. Ja mikä parasta, se sopii myös allergiselle.

Kolme DIY-vinkkiä joulukotiin:

1. Hyödynnä koristeissa ja paketoinnissa rempasta ylijääneet tapetinpalat.

2. Loihdi näyttävä seinäkoriste oksasta ja kokoelmasta erilaisia paperitähtiä.

3. Tee yksinkertainen joulukimppu muutamasta leikkokukasta ja männynhavuista.

Plussa-etu -20 %
Plussa-etu -20 %
Plussa-etu -20 %
Plussa-etu -20 %