Marimekko-kuosien tarinat

Tutustu tarinoihin neljän Marimekon kuosin takana: Räsymaton, Ruutu-Unikon, Siirtolapuutarhan ja Vuorilaakson.

Äänestä nyt suosikkikuosiasi K-Citymarketin valikoimiin ja voita mahtava palkinto!

Räsymatto

Räsymatto

Suunnittelija: Maija Louekari

Siirtolapuutarhateeman ja perinteisen suomalaisen räsymaton innoittamana Maija Louekari on suunnitellut graafisen Räsymatto-kuvion vuonna 2009, ja se ei sen kummempia selittelyjä kaipaa – räsymattohan se siellä siirtolapuutarhamökissä odottaa asukkejaan.

 

Ruutu-Unikko

Ruutu-unikko

Suunnittelija: Maija Isola

Maija Isolan Unikko-kuvio on tullut tutuksi ihmisille ympäri maailman jo kymmenien vuosien ajan aina 1964 vuodesta asti. Vuosien varrella tämä upea klassikko on taipunut moneksi ja viimeksi tämä ”kielletyksi kukaksi” luonnehdittu komeus on saanut uuden ilmeen ruuturytmillä. Ruutu-Unikko-tuotteet raikkaan sinisessä asussaan ovat kunnianosoitus suomalaiselle mutkattomalle elämäntavalle. Sininen Ruutu-Unikko on virallinen Suomi 100 -juhlavuoden kuosi.

 

Siirtolapuutarha

Siirtolapuutarha

Suunnittelija: Maija Louekari

Maija Louekari piirsi vuonna 2009 kuosin alun perin kuvittamaan Marimekon Hyvässä seurassa –tuoteperheen astioita ja tekstiilejä. Monisäikeinen kuvio kertoo tarinaa, jossa seurataan matkaa kaupungilta siirtolapuutarhaan ja päästään lopulta kurkistelemaan reheviin kukka- ja vihannespenkkeihin. Siirtolapuutarhateema henkii nostalgiaa ja kertoo Louekarin piirtämänä tarinaa mökkeilystä kaupunkimiljöössä.

 

Vuorilaakso

Vuorilaakso

Suunnittelija: Sanna Annukka

Sanna Annukan vuonna 2015 suunnitellussa Vuorilaakso-kuosissa tyylitellyt kultaan taittuvat vuorenharjanteet elävät paksulla puuvillakankaalla.