JOS lehmäkin lentäisi.

Maanantai 15.12.2014 - klo 08.21 - Blogissa: Kauppias kokkaa ja kokeilee

GLORIA -lehdessä on vakiona henkilöhaastattelu jossa haastateltava avaa sielunsa sopukoita paljastamalla hänelle tärkeitä asioita aakkosten auttamana. Glorian Ruoka&Viini -lehdessä taas ruokaihmiset kertovat omat mieltymyksensä lauseen alkasessa olettamuksella JOS....

Monta kertaa on käynyt mielessä että voi kun minäkin voisin elämääni noin analysoida. Kunnes hoksasin että eihän tässä tarvitse lehtihaastattelua odotella. Siihen kun voi mennä vaikka koko elämä. Enemmänkin.

Sinäkin voit listata omat lauseesi. Anna intuition puhua, joskus sieltä voi paljastua jotain mielenkiintoista.

Glorian Ruoka&Viini -lehden innoittamana (numero 8/2014 oli muuten niin täynnä mielenkiintoisia reseptejä että luulen 2015 tammikuun kuluvan niitä testaillessa!) tein ihan itse itsestäni artikkelin "JOS".

Juustoja & liian pieni jääkaappi.

JOS avaisit jääkaappini, huomaisit että se on aivan liian pieni! Täytyy olla aika fakiiri että saa kaapin pysymään järjestyksessä. Mutta siellä on aina juustoja (parmesaania ja fetaa ainakin), munia, tuorepastaa ja pinaattia. Ja sitten paljon kaikkea mitä tässä ei kehtaa luetella. JOS määrittelisin Suomen ihanimman keittiön, siellä olisi ISO JÄÄKAAPPI, ehkäpä oikein erillinen kylmähuone! Paljon säilytys -ja laskutilaa. Iso ikkuna josta merelliset näköalat. Niin ja varmaankin kaasuliesi. En ole koskaan omistanut kaasuliettä, mutta olen varma, että juuri siitä pitäisin. JOS jotain kaipaan omaan keittiööni niin suuremman jääkaapin. Kyllä, joku voi viisastella, että kyllä hyvin suunnittelemalla ja hyvin organisoimalla pienenkin jääkaapin saa toimimaan. Mutta minä kun en halua suunnitella enkä juuri organisoidakaan. JOS pitää valita keittiössä kauneuden ja käytännöllisyyden välillä, valitsen ilman muuta kauneuden. Tai hyvän keittiöfiiliksen. Huonossakin keittiössä tekee hyvää ruokaa jos fibat ovat kohdallaan. Ei tarvita välttämättä juoksevaa vettä eikä hyvää hellaa. (Tosin näin arkikäytössä käytännöllisyys toki nousee valinnassa ykköseksi.) JOS jotain juuri nyt himoitsen, niin tyttären Italiasta tuomaan Motta -kakkua ja salamia. Molempia olen jo haukannut ja täytyy myöntää,  että vaikka tässä ruokakauppiaita ollaankin, niin ulkomaisista ruokatuliaisista en ole koskaan kieltäytynyt. Vaikka samaa tuotetta saisikin Suomesta,  tietoisuus siitä,  että se on ostettu "paikanpäältä" antaa tuotteen maulle lisävivahteen. JOS  olisin jälkiruoka, olisin juustolautanen kera hillokkeen ja punaviinin. Ehdottomasti. Ja siksi että juustolautasella on monia erilaisia laatuja, erilaisiin tunnetiloihin ja erilaisiin mieltymyksiin.  Ja hilloa tai hilloketta tarvitaan jotta juuston omaleimainen maku pääsee oikeuksiinsa.

Jos en olisi kauppias/yrittäjä, olisin näyttelijä. Suosittu ja menestyvä näyttelijätär. Saisin kaikki mielenkiintoisimmat roolit ja komeimmat vastanäyttelijät. Tarinoiden kautta pääsisin oppimaan uutta  ja pääsisin kätevästi tutustumaan erilaisiin ihmiskohtaloihin ja kulttuureihin. Tosin minulla olisi vain vähän vuorosanoja koska olen huono muistamaan mitään ulkoa....

Tunnelmaa pitää tukea myös ulkonäöllä ;)

Tunnelmaa pitää tukea myös ulkonäöllä ;)

 

Pitkän tauon jälkeen meillä vietettiin iltaa intialaisessa makumaailmassa.
Mies valmisteli kanan marinaadiin. Minä viimeistelin. Yhteistyö sujui ja tätä herkkua en jaksa olla ylistämättä.

MURGH TIKKA MASALA

2 broilerin koipi-reisipalaa
Marinadi:
2 dl jogurttia (Bulgarian)
1 rkl viinietikaa
3/4 tl kurkumaa
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl viherpippuria

Lisäksi:
1 sipuli (tai paprika)
öljyä
pala inkivääriä
valkosipulinkynsi
tomaatti
1/4 tl kurkumaa
tuoretta chiliä
25 g tuorejuustoa
tilkka vettä tai maitoa

Leikkaa broilerinliha suupaloiksi. Sekoita jogurttiin mausteet ja viinietikka. Laita broileri marinoitumaan jääkaappiin mieluiten useiksi tunneiksi.

Kuori ja hienonna sipuli (tai paprika). Kuullota öljyssä ja lisää hienonnettua inkivääriä sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Sekoittele joukkoon paloiteltu tomaatti, vähän kurkumaa ja hiennonnettua chiliä.

Lisää mairnoituneet broilerinpalat ja kypsennä niitä sekoittaen noin viisi minuuttia. Paloittele joukkoon sulatejuustoa ja kaada tilkka vettä tai maitoa.

Peitä pannu kannella, pienennä lämpöä ja anna ruoan hautua 15 minuuttia.

Vinkki: Lisämausteeksi sopii hyvin ripaus jauhettua neilikkaa tai curry joko jauheena tai tahnana.

Meillä Murgh Tikka Masalan kanssa tarjotaan Basmati -riisiä, Mango Chutney, Raita sekä Naan -leipää.

Ehdoton suosikkimme!

Ehdoton suosikkimme!

 

Vaikka kaikki ei olekaan mahdollista, pienten makuhetkien avulla elämä maistuu hyvältä.
Ainakin paremmalta;)

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.