Mexican night by tavallinen torstai!

Tiistai 17.03.2015 - klo 10.08 - Blogissa: Kauppias kokkaa ja kokeilee

Minulla oli ilo päästä Meksikoon lomalle. A-luokan reissulle niinkun sanotaan - ilman miestä, ilman perhettä. Ei se huono kokemus ollut ollenkaan ;)

Joogasin, surffasin, nautin lämmöstä ja väreistä, nauravista ihmisistä, tuoksuvasta ruoasta ja luovasta juomasta (todellakaan en nauttinut yhtään mansikka -margaritaa, kaikkea kummallista margaritaa sitäkin enemmän…).

Miksi on niin, että lomalla kuukin on kuumempi, aurinko polttavampi, olut virkistävämpi ja ruoka maittavampi - kuin kotona? Loman lataus, aistein mitattunakin on jotain ihmeellistä. Onkohan tästä tehty jotain tieteellistä tutkimusta? Toivottavasti lomalatauksen energia ja aistiherkkyys olisi kerättävissä paremminkin tavallisenkin torstain hyödyksi joskus tulevaisuudessa.

Jotenkin nämä värit ovat siirtyneet ihmisiin, ruokiin, juomiin. Asenteisiinkin.

 

Hetken mielijohteesta halusin tuoda teineille palasen Meksikoa ihan tavallisen torstain muodossa. Helposti, nopeasti, herkullisesti.
Meksikon loman suosikikseni valikoitui Quesadilla. Tästä siis tuumasta toimeen eikä perustorstain ruokatarjonnasta kukaan todellakaan kieltäytynyt :) Aikaa meni parikymmentä minuuttia ja siirtymä perusarjesta kävi kädenkäänteessä. Vaikka emme taituroineetkaan mitään Mexican -lisukkeita.

Monta rautaa tulessa. Quesadillat syntyivät kuitenkin ja kaikki menivät :)

 

QUESADILLA

1. Suikaloi n. 500 g kanaa ja paista se kypsäksi oliiviöljyssä
2. Lisää Old El Paso Quesadilla -mausteseos -pussi ja 1 dl vettä.
3. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti, nosta kanasuikaleet pannulta ja puhdista pannu.
4. Laita maissitortilla paistinpannulle ja ripottele päälle juustoraastetta (minä käytin mozzarellaa) ja Old El Paso Thick´n Chunky Salsaa ja odota, kunnes juusto on sulanut.
5. Lisää kanasuikaleet (ja ehkä jotain vihreää näön vuoksi) ja taita tortilla keskeltä kahtia, toinen puoli toisen päälle.
6. Halutessasi leikkaa valmiit quesadillat kolmion muotoiseksi paloiksi. (Menee puolikuun muotoisenakin :)

Leikkaa kolmioiksi. Jos ehdit ;)

 

Kyllä se on niin että loman muistoina, tuliaisina ja tarinoina toimivat parhaiten sapuskat ja niiden ympärille liittyvät tarinat. Näitä jahdatessa jaksaa taas normityöt :)

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.