Arjen pelastus

Tiistai 28.11.2017 - klo 14.42 - Blogissa: Pala kakkua

Arjen pyörittäminen vaatii välillä kekseliäisyyttä. Ruokalistan suunnitteluun kannattaa hiukan käyttää aikaa, niin arki luistaa paremmin. Meidänkin perheen ruokalistalla on sekä niitä omia että lasten lempiruokia. Mutta väliin on hyvä tehdä jotakin aivan uutta, niin tulee uusia makuja kuin itsestään maisteltua.

Kaupalla on joulukiireet jo alkaneet ja hyvä niin. Se tietää meikäläiselle pidempiä työpäiviä ja Jyrkille arjen hallintaa kotona. Mutta taitaa sen arkiruoan laittaminen kuitenkin jäädä minulle – se on niin huomattu! Silloin illan pelastavat helpot arkiruokareseptit, joita nappaan mm. K-Ruoka-lehdestä. Keitin reilusti spagettia eräänä iltana ja keksinkin jääneille spageteille uuden ruoan: Pizzetin – K-Ruoka-lehdestä sekin!

Pizzetti (6:lle)

1 punainen paprika
1 prk (280/170 g) Pirkka herkkusieniviipaleita
750 g keitettyä spagettia
1 ps (500 g) Bertolli pastakastiketta juusto ja basilika
1 ps (150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
75 g pepperoni
n. 1 dl basilikanlehtiä

Kuutioi paprika ja valuta herkkusienet. Kaada puolet keitetyistä spageteista voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle puolet tomaattikastikkeesta, juustoraasteesta, paprikasta ja herkkusienistä. Asettele päälle reilusti pepperoneja, jätä pintaa varten noin kymmenkunta viipaletta. Lado päälle loppu spagetti, sitten pastakastike ja ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Asettele loput paprikat, herkkusienet ja pepperoniviipaleet juustoraasteen päälle. Paista uunissa +200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu. Revi päälle basilikanlehdet.

Kommentit: Helppo arjen pelastus, jota voi tuunata mielensä mukaan. Käytä kaapista niitä raaka-aineita mitä löytyy!

Päärynä-sinihomejuustosalaatti (8:lle)

1 pkt (125 g) Pirkka sinihomejuustoa
150 g tummia viinirypäleitä
2 tuoretta viikunaa tai ½ ps (100 g) kuivattuja
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa

Paistetut päärynät:
2 kovahkoa päärynää
1 rkl voita tai margariinia
½ rkl öljyä
2 rkl sokeria
1 dl Pirkka pekaanipähkinöitä
1 rkl sitruunanmehua

Kastike:
½ dl Pirkka päärynäjuomaa tai omenamehua
2 rkl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Kuori, lohko ja poista siemenkodat päärynöistä. Paista päärynöitä pannulla voi-öljyseoksessa pari minuuttia. Lisää sokeri, pähkinät ja sitruunanmehu pannulle. Paista päärynöitä vielä pari minuuttia, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet, mutta eivät ja ruskistuneet. Viipaloi sinihomejuusto. Halkaise rypäleet, poista niistä siemenet ja lohko tai paloittele viikunat. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Revi salaatit vadille, kaada päälle haaleat paistetut päärynät ja asettele pinnalle sinihomejuustoviipaleet, rypäleet ja viikunat. Tarjoa päärynä-sinihomejuustosalaatti ja kastike erikseen.

Kommentit: Tämä herkullinen salaatti sopii hyvin juustojen kanssa tai sellaisenaan iltapalaksi.

Joulukiireiden lisäksi olemme kaupalla juuri uudistamassa paistopisteen ja kahvilan tuotevalikoimaa. Uusimme hiukan kalusteitakin leipäosastolla ja siinä onkin riittänyt puuhaa. Ensi kuun puolella vietämme uudistuneen paistopisteen avajaisia. Valikoiman laajentaminen sekä paistopisteen että kahvilan puolella on merkittävä, asiakkaat ovatkin jo muutoksen huomanneet. Minulle mieluisinta on ollut se, että olen ollut itse kahvilassa myymässä ja paistamassa leivonnaisia. Uudistuksesta tulee muuten hyvä juttu, kannattaa pysyä kuulolla!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.