Irish coffee-kakku

Keskiviikko 01.11.2017 - klo 15.19 - Blogissa: Pala kakkua

Jos halloweeninä tuli jo herkuteltua kurpitsakakulla tai haamukuppikakuilla, voi pyhäinpäivää juhlistaa suklaisella irish coffee kakulla!

Idea kakkuun lähti siitä, että silmiini osui kaupalla Irish cream -maustettu rahka. Hetipä tuli mieleen, että tästä täytyy tehdä jotakin herkkua. Kakkua tietenkin! Tapani mukaan etsin erilaisia Irish coffee-kakkureseptejä. Tämä rahka on Arlan valmistamaa ja heidän nettisivuilta löytyikin hyvä kakkuresepti.

Etsin kuitenkin hyydytettävää kakkureseptiä. Muutamaa erilaista kakkureseptiä tuunaten syntyi tämä Irish Coffee-kakku, jonka vein henkilökunnan iltapäiväkahveelle.

Irish coffee-kakku (12:lle)

Pohja:
75 g margariinia
200 g keksejä, esim. bastogne tai digestive 

Täyte:
5 liivatetta
2 prk (a 200g) Arla Keittiö Irish Cream-rahkaa
50 g taloussuklaata rouhittuna
3 rkl sokeria
1 rkl viskiä
½ dl vahvaa kahvia
3 dl vispikermaa 

Koristeeksi: suklaakuulia tai muita suklaamakeisia

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pyöreä (halk. 22 cm) kokoinen pala ja laita se vuoan pohjalle.

Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita keksimurut joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi. Sekoita rahkan joukkoon rouhittu suklaa, sokeri ja viski. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin. Sekoita seos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään väh. 4 tunniksi tai seuraavaan päivään. Koristele kakku esim. suklaakuulilla.

Kommentit: tämä suklainen Irish coffee-kakku vei sydämet. Niin herkullinen, hienostunut viskin maku yhdistettynä kahviin taikoi maukkaan kahvihetken kaupalle! Onnistunut kokeilu! Suosittelen.

Makurikasta pyhää!