Pääsiäisen överi kinderkakku

Torstai 15.03.2018 - klo 15.08 - Blogissa: Pala kakkua

Pääsiäisen ruokajuhla lähestyy. Kumpaa sinä mieluummin syöt: lammasta vai broileria? Meidän pääsiäiseemme kuuluu kumpikin. Onhan siinä pyhiä syödä niin perinteistä kuin uuttakin pääsiäisruokaa. Pääsiäisen kahvipöytään leivon aina jonkun herkkukakun, suosikkimme on mariannekakku, joskin tähän aikaan keväästä kaipaan jo raikkaita jälkiruokia ja leivonnaisia. Yksi hyvä on aurinkoinen kakku, ja myöskään kinderpiirakka ei petä koskaan.

Muutama viikko sitten huomasin K-Ruoka.fissa uuden kakkureseptin: kinderkakun. Se näytti niin överin herkulliselta, että sehän oli pakko tehdä. Toissailtana sitten leivoin ensin kakkupohjan, ja sen jälkeen tein siihen kaksi ihanan herkullista suklaakerrosta. Annoin kakun hyytyä yön yli ja eilen minä sen sitten koristelin, överimäisesti. Kakun reseptiä tuli seurattua tarkkaan, paitsi lopussa tein pienen muutoksen. En laittanut suklaakuorrutetta kakun pinnalle, vaan koristelin kakun kaikella pääsiäisen erimakuisilla ja kokoisilla karkeilla ja suklaamunilla. Ja vaikka itse sanonkin, hieno siitä tuli!

Kinder-överikakku (12:lle)

Pohja:

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

2 dl Pirkka vehnäjauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

75 g voita

½ dl Pirkka vispikermaa

Pohjan kostuttamiseen: ½ dl maitoa

Valkosuklaamousse:

2 dl Pirkka vispikermaa

2 levyä (a 100 g) Pirkka valkoista leivontasuklaata

1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa

2 liivatelehteä

½ dl sitruunanmehua

Hasselpähkinä-kaakaomousse:

2 dl Pirkka vispikermaa

2 liivatelehteä

1 prk (400 g) Pirkka hasselpähkinä-kaakaolevitettä

3 rkl maitoa

Koristeeksi:

Kinder-suklaamunia, suklaapupu, koristerakeita, suklaapatukoita ym. koristeita

Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon samalla varovasti käännellen ja sekoittaen. Sulata voi. Lisää hieman jäähtynyt voi ja kerma taikinaan käännellen. Aseta irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista +200 asteessa noin n. 20 minuuttia, kokeile pohjan kypsyys tikulla ja jäähdytä pohja.

Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Lisää sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto kermavaahtoon ja sekoita hyvin. Kiehauta sitruunamehu. Lisää vedestä puristetut liivatteet sitruunamehuun ja kaada valkosuklaamousseen samalla sekoittaen. Painele jäähtynyttä pohjaa reilusti kasaan ja varmista, ettei pohjan ja vuoan reunojen väliin jää rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada mousse pohjan päälle. Siisti reunat ja laita kakku jääkaappiin noin tunnin ajaksi.

Valmista hasselpähkinä-kaakaomousse. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon hasselpähkinä-kaakaolevite. Lämmitä 3 rkl maitoa kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Kaada maito-liivateseos mousseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada mousse vuokaan hyytyneen valkosuklaamoussen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Kun kakku on hyytynyt, irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluvadille.

Koristele kakku haluamillasi suklaamakeisilla mm. Kinder-suklaamunilla ja erikokoisilla rakeilla. Myös suklaapatukat ovat hauskoja koristeita överikakussa.

Kommentit: Kinderkakku oli suuritöinen ja sen tekemisen kesti jonkin aikaa. Mutta se oli sen arvoinen. Kakusta tuli varsin överi ja näyttävä ja maku oli runsaan suklainen. Hasselpähkinä-kaakaolevite oli positiivinen yllätys tässä kakussa. Kiva erilainen maku. Täytyy sanoa, että erinomainen kakku pääsiäisen kahvipöytään eikä se ole yhtään vaikea tehdä. Suosittelen!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.