Suussa sulavaa

Torstai 24.08.2017 - klo 11.51 - Blogissa: Pala kakkua

Nyt leivotaan juustokakku!

Löysin suussa sulavan kakkureseptin Pirkka-lehdestä. Varasin aineet kotiin, mutta leipominen siirtyi muutamalla päivällä. Kun leipomisen aika koitti, oli creme fraiche ja puoli purkkia maapähkinävoita jo syöty. Mutta eipä hätää - vaihdoin reseptin creme fraichen smetanaan ja korvasin maapähkinävoin Twix-suklaalevitteellä. Tällainen kakkureseptistä tuli:

Twix-juustokakku (12:lle)

Pohja:
200 g Pirkka digestivekeksejä
75 g margariinia

Täyte:
3 rs (a 180g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
3 kananmunaa
1 prk (120g) smetanaa
2 rkl maizena maissitärkkelystä
½ dl sokeria
1 ½ dl Twix-suklaalevitettä

Koristeeksi: rouhittua suolapähkinää, suklaamakeisia ja valmista kinuskikastiketta

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita ne sulatetun margariinin joukkoon. Leikkaa leivinpaperista pyöreä halk. 20 cm kokoinen pala. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja smetana keskenään kierrevatkaimella. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää sokeri sekä Twix-suklaalevite, sekoita.

Kaada seos vuokaan ja paista +175 asteessa uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla 30 minuutin jälkeen. Jätä kakku jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan, jotta kakun keskiosa ei vajoa. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ennen jääkaappiin siirtämistä. Poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä. Koristele kakku ennen tarjoilua. Kaada kakun pinnalle raitoina valmista kinuskikastiketta ja koristele kakku rouhitulla suolapähkinällä ja suklaamakeisilla.

Kommentit: kyllä oli samettinen, täyteläisen makuinen, juustokakku. Kakku oli helppo tehdä ja pieni pala kakkua riitti tyydyttämään makean nälän! Myös henkilökunta pääsi herkuttelemaan kahvitauolla!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.