Vinkit pääsiäisen ruokapöytään

Maanantai 26.03.2018 - klo 16.01 - Blogissa: Pala kakkua

Pääsiäinen on jo ovella. Nyt on se hetki, jolloin on hyvä suunnitella pyhien ruokalistaa ja tehdä kauppalistaa. Kokosin sinulle tähän reseptejä, joita suosittelen pääsiäiseksi.

Alkusalaatteja

Granaattiomena-couscous salaatti
Meloni-fetasalaatti
Pääsiäisen värikäs salaatti 

Pääruuaksi

Lammaspataa couscouspedillä
Mozzarellalohi
Pekoniin kääritty porsaan sisäfilee

Jälkiruuaksi kahvia ja makeaa.

Sitruuna-mango tuorejuustokakku (10:lle)

Pohja:
60 g margariinia
10 kpl digestive-keksejä (n. 170 g)

Täyte:
3 liivatelehteä
2 rkl sitruuna- tai limemehua
2 dl Valio Kuohukermaa
2 prk (a 200 g) Valio Viola Sitruuna tuorejuustoa
¾ dl sokeria

Kiille:
1 ½ liivatelehteä
1 rkl sitruuna- tai limemehua
2 prk mangososetta (lasten hedelmäsose a 135 g)
2 rkl sokeria

Koristeeksi: ananaskirsikoita

Leikkaa leivinpaperista pyöreä halkaisijaltaan 22-24 cm kokoinen pala. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 22-24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita keksimurut joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Vaahdota kuohukerma. Sekoita tuorejuusto, kermavaahto ja sokeri keskenään. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita varovasti täyte tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa 2-4 tuntia.

Valmista kiille: Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita kiilteen aineet keskenään ja levitä tasaisesti kakun pinnalle. Anna kakun vielä hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia. Koristele kakku esim. ananaskirsikoilla.

Kommentit: tämä resepti on nyt uudelleen testattu. Sillä alkuperäisessä reseptissä olevaa mangotuorejuustoa ei enää löydy valikoimista. Tähän kakkuun sopii hyvin vanilja-, sitruuna- ja vaikkapa appelsiinituorejuusto. Sitruunatuorejuusto toi sitä kirpeyttä mitä nyt itse kaipasin!

Palmusunnuntaina virpojia odotellessa ehdin leipomaan yhden pienen piiraan, nimittäin sitruunapiirakan. Reseptin löysin tällä kertaa Kinuskikissan sivuilta. Tällainen siitä tuli.

Sitruunapiiras (12:lle)

Pohja:
85 g voita
½ dl sokeria
1 pieni kananmuna
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 ½ tl vaniljasokeria
¾ tl leivinjauhetta

Täyte:
1 ¼ dl sitruunamehua (2 sitruunaa)
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 kananmunaa
1 ½ dl kuohukermaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Leivitä taikina voidellun piirakkavuoan (n. 12x33 cm) pohjalle ja reunoille.

Purista sitruunamehu. Yhdistä kulhossa sokeri ja perunajauhot. Lisää sitruunamehu ja kananmunat. Lisää lopuksi rauhallisesti sekoittaen kerma. Kaada täyte pohjan päälle.  Paista piirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Voit tarjota piirakan kanssa esim. kermavaahtoa.

Lisäksi suosittelen

Kindersuupalat
Suklaatuorejuustokakku brownie-pohjalla

Pääsiäinen on kevään ruokajuhla, nauttikaamme. Hyvää pääsiäistä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.