Arttu Lindemanin uusi Läikky-juoma ja makeissekoitus nyt K-Citymarketissa!

Supersuosittu tubettaja ja artisti Arttu Lindeman toi markkinoille jouluisen Läikky-juoman sekä uuden Läikky-makeissekoituksen, jotka molemmat löydät vain K-Citymarketista! Saimme Artun tuoreen haastattelun ensimmäisenä - lue mistä suosiossa oikein on kyse ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Suuri yleisö kuuli Arttu Lindemanin nimen ensimmäistä kertaa helmikuussa 2017, kun nuori mies voitti Vuoden artisti -Emman – kuukausia ennen ensimmäisen albuminsa julkaisemista. Seurasi pienoinen kohu mutta niihin 21-vuotias nuorukainen on jo tottunut. Lindemanin tie supersuositusta tubettajasta räppäriksi ja vuoden artiksi on ollut vaikuttava ja nopea. Vuonna 2017 televisiossa nähtiin myös miehen oma show, Lindemania.

"Olen aina jakanut mielipiteitä, tykännyt touhuta kaikenlaista", Lindeman pohtii. "Olin kouluaikoinakin värikäs kaveri, josta toiset tykkäsi tosi paljon ja toisia ärsytti. Pelasin pienenä lätkää ja olen yhä kova Pelicans-fani, mutta olen myös halunnut olla esillä ja esiintyä. Koulunäytelmissä olin aina pääroolissa, lisäksi musiikki ja tanssi ovat olleet lähellä sydäntä. Tämä ei ole kaikkia miellyttänyt, olisi pitänyt valita yksi juttu ja pysytellä siinä, mutta mä ajattelen, että olen mikä olen enkä muuta voi. Ennemmin olen aidosti sellainen kuin olen ja teen kaiken täysillä kuin yritän miellyttää muita ja muuttaa itseäni. Ei siinä ole mitään mieltä", Lindeman kiteyttää.

Sinulla on noin 170 000 seuraajan someyhteisö ja tulit julkisuuteen tubettajana. Mitä tubettaja oikein tekee?

"Tubettaja luo sisältöä YouTubeen. Itse aloitin tubettamisen 16-vuotiaana, kun olin Ruotsissa vaihto-opiskelijana. Aluksi tubetin perheelleni ja ystävilleni, mutta pian huomasin, että mun jutut kiinnostavat myös isompaa yleisöä. Vuonna 2015 aloin tutkia tubettamisen statistiikkaa, trendaamista ja laajemminkin sosiaalisen median säännönmukaisuuksia. Tekninen puoli, kuten datan seuraaminen on tosi mielenkiintoista ja iso apu kävijämäärien kasvattamisessa. Kun tubettamisen sisällön volyymi alkoi olla riittävän suurta ja mukaan tulla sponsoreita, tubettaminen muuttui ammattimaiseksi", Lindeman muistelee uransa alkuaikoja.

Tubettaminen on erityisen suosittua teini-ikäisten keskuudessa, ylipäätään nuorten sosiaalinen elämä on siirtynyt yhä enemmän erilaisiin sosiaalisen median kanaviin. Tulevissa sukupolvissa kasvaa diginatiiveja.

"Maailma on muuttunut tosi nopeasti teknologian kehityksen myötä", Lindeman pohtii. "Kun ennen haluttiin nauttia viihteestä, siitä piti nauttia tiettyyn aikaan ja tietyssä paikassa. Kun haluttiin nähdä kaveria, ajettiin tsygällä soittamaan kaverin ovikelloa. Nyt nuoret kuuntelevat ja katsovat mitä haluavat, missä ja milloin haluavat. Samoin yhteydenpito on välitöntä ja teknologia on läsnä aivan kaikessa nuorten elämässä. Olen yksi ensimmäisistä, jotka ovat saaneet kehitettyä teknologiamurroksesta itselleen ammatin Suomessa", Lindeman jatkaa.Olet nyt 21-vuotias artisti, mutta myös aivan huikea bisnesmies. Oletko mielestäsi yrittäjähenkinen?

"Yrittäjyys on ehdottomasti lähellä sydäntä, tullut mulle äidinmaidosta", Lindeman toteaa ja kiittelee vanhempiaan. "Viisihenkisestä perheestäni neljä on yrittäjiä, isä on opettanut siihen liittyviä taitoja. Olen myös toisessa firmassa töissä veljeni kanssa, teen sisältöjä eri somekanaviin. Suurimmat ambitioni kohdistuvat tällä hetkellä musiikkiin. Koen, että somepuolella olen jo saavuttanut paljon, nyt haluan panostaa artistiuraani. Musiikissa kiehtoo se, että se on niin vaikeeta, mielettömän haastavaa ja siksi myös niin palkitsevaa. Silloin kun asiat menee putkeen, ne menee ihan todella isosti putkeen", Lindeman huokaisee.

Suomi-räpin pääkaupungissa Lahdessa kasvanut nuorukainen arvostaa suuresti muita lahtelaisräppäreitä.

"Brädi, Cheek, Nikke Ankara ja moni muu kova räppäri on Lahdesta ja alussa katsoin heitä ehdottomasti ylöspäin. Nyt nämä artistit ovat tuttuja kavereita ja kollegoita, vaikutteita on alkanut löytyä enemmän ulkomailta. Lahti on minulle yhä koti, sopivan pieni mutta tarpeeksi iso kaupunki. Aina kun palaan Stadin keikalta Lahteen ja näen mäkitornit, tulee olo, että palaan kotiin", Lindeman huokaisee hymyillen.Arttu Lindemanin debyyttialbumi Offline ilmestyi syyskuussa. Levyllä käsitellään esimerkiksi koulukiusaamista.

"Minulla on paljon omakohtaisia kokemuksia kiusaamisesta ja harmittaa, että julkisuudessa siitä on tullut puolivahingossa kuva, että olisin uhriutunut, mikä ei ollut koskaan tarkoitus. Lätkä jäi kun aloin tanssia ja soittaa rumpuja, tästä tuli sitten kiusaamista ja poissulkemista. Kiusaaminen oli aika rankkaakin yläasteella. Offline-biisissä laulan: ”En oo paikalla, oon piilos teiltä kaikilta.” Se liittyy nimenomaan kiusaamiseen, joka nykyään tapahtuu hyvin pitkälti netissä. Faneilta olen saanut paljon tosi ihanaa palautetta nimenomaan tästä kappaleesta. Kiitos kaikille faneille, harmittaa etten ole jokaiseen viestiin ehtinyt vastata, mutta jokaisen niistä luen ilolla ja ajatuksella", Lindeman kiittelee.

Alkuvuodesta 2016 Lindeman solmi levytyssopimuksen Sony Music -levy-yhtiön kanssa. Sony julkaisi Lindemanin ensimmäisen singlen Läikkyy kesällä 2016 ja siitä tuli kesän jättihitti. Kappaletta on kuunneltu yli 10 miljoonaa kertaa. Single myi kultaa alle kahdessa viikossa ja platinaa neljässä viikossa.

"Läikkyy-biisistä tuli jättihitti, todellinen käännekohta urallani. Biisiä on kuunneltu Spotifyssa tosiaan lähes 10 miljoonaa kertaa, mikä on aivan mieletön määrä."

Kappaleen innoittamana julkaistiin kesällä 2017 myös virvoitusjuoma nimeltä Läikky. Joulukuussa Läikystä saadaan kauppoihin uusi limumaku sekä karkkipussi.

"Idea Läikky-limusta syntyi porukalla ja homma eteni nopeasti omalla painollaan. Kesän suosikkilimu saa nyt jouluisen version. Nuoruutta vai hulluuttako lienee, mutta on ollut tosi mageeta saada tehdä tällaista aivan uutta ja erilaista hommaa", Lindeman naurahtaa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

"Ei mulla mitään vapaa-aikaa ole!" Lindeman nauraa, mutta jatkaa sitten vakavammin: "Lepo ja uni on tosi tärkeitä. Luovuuskin vaatii aikaa ja tilaa. Viime aikoina unet ovat jääneet harmillisen vähälle. Kyllä työt on aina mielessä. Yritän pitää yhden vapaapäivän viikossa, jolloin lasken kierroksia ja käyn vaikka ulkona kavereiden kanssa. Kotona relatessakin mietin usein uusia biisejä tai sanoituksia."

Viimeiset kaksi ja puoli vuotta ovat olleet melkoista korkealentoa nuoren artistin, sometähden ja liikemiehen elämässä. Miltä uusi vuosi ja tulevaisuus näyttävät?

"Tavoitteena on vakiinnuttaa paikkani artistina ja luoda uutta musaa. Hyvältä näyttää tulevaisuus, olen innoissani! Antaa Läikkyä vaan!" hyväntuulinen monilahjakkuus nauraa.

Seuraa Arttua YouTubessa ja Instagramissa

Uuden Läikky Kirpeä omena -juoman sekä Läikky-makeissekoituksen löydät omasta K-Citymarketistasi >>

Uutta syksyyn

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Ajankohtaista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.