Suomalaisten artesaanioluiden sarja tarjolla Porin Puuvillassa

K-citymarket Pori Puuvilla tuo Makumaakari-palvelukonseptinsa alla markkinoille nyt suomalaisia artesaanioluita.

Olutsarjan esikoinen on Porin Puuvillan Kehrä. Tumma ja suklainen Kehrä on suodattamaton stout, jota on ollut myynnissä Puuvillassa pääsiäisestä alkaen. Toinen tulokas on Porin Puuvillan Valssi, helmeilevän hedelmäinen kesäolut, joka pääsee hyllylle touko-kesäkuun vaihteessa. Oluet on tuotettu yhteistyössä Pyynikin käsityöläispanimon kanssa ja nimikko-oluita on saatavilla rajoitettu erä. 

”Pyynikin käsityöläispanimo tuottaa monipuolisia oluita perinteitä kunnioittaen. Panimon Vahvaportteri valittiin maailman parhaaksi Berliinissä GLOBAL CRAFT BEER AWARD 2014 -kilpailussa, joten hyvissä käsissä ollaan", kauppias Juha Jylli kertoo.

Käsityöoluet sopivat hyvin Makumaakarin tuotevalkoimaan, Porin Puuvillan käsityöläishenkeeen sekä oluen valmistuksesta aikanaan maankuulun Porin perinteisiin.

"K-citymarket Pori Puuvilla sijaitsee ainutlaatuisessa tehdasmiljöössä Porin jokirannan tuntumassa. Kaupunkikorttelin palveluhengen mukaisesti mekin haluamme tarjota asiakkaillemme Jotain uutta joka päivä. Uusia paikallisia tuotteita ja maistiaisia maailmalta, yllätyksellisyyttä."

Kolmen palvelutiskin konsepti - Makumaakari, Pihvimestari ja Kalakaveri - on Porissa ainutlaatuinen. Makumaakarin palvelupisteeltä asiakkaat löytävät herkulliset juustot, tapakset, kahvipöydän kakut ja muut makeat tarjottavat, Take away -lounaat ja tuoreen leivän lisukkeineen. Pihvimestarin valikoimassa on monipuolisesti satakuntalaisten tuottajien lihaa sekä ulkomaisia erikoisuuksia ja mukaan saa vaikkapa paistivinkin tai marinadiohjeen suoraan pihvimestari Jussilta. Kalakaveri on asiakkaan ystävä silloinkin kuin virvelin kela ei laula. Kalakaverin palvelutiskillä on tarjolla kulloisenkin sesongin ja Ahdin anteliaisuuden mukainen kalansaalis.

Ruoanlaiton trendeissä aallonharjalla on edelleen vahvasti kokeilunhalu ja ruoan jäljitettävyys. Arkena halutaan selviytyä nopeasti ja helposti. Viikonloppuisin ruoan laitto ja siitä nauttiminen ovat sosiaalisia tapahtumia, jolloin erikoisuudet ja eksottiinen maustaminen saavat keittiössä jalansijaa.

"Artesaanioluista Kehrä sopii mainiosti niin suklaisia jälkiruokia kuin tuhteja lihapatoja maustamaan. Valssi käy vaikkapa uusien perunoiden, äyriäisten ja valkolihaisen kalan kyytipojaksi."