Kerää kesän maut talteen

K-Citymarketista löydät kaiken mitä tarvitset säilöäksesi kesän ihanat marjat, juurekset, hedelmät ja sienet talven iloksi.

Kesän maukasta satoa on helppo herkutella pitkin talvea, kun ne säilöö pakkasessa pakastusrasioissa tai -pusseissa. Pakasta erikokoisia satseja: laita aamupuuron marjat pieniin rasioihin tai pusseihin, jotta voit sulattaa pienen määrän kerrallaan, ja hillomarjat puolestaan isoihin rasioihin tai pusseihin. Mehut, keitot ja survokset pakastat rasioissa ja ilmatiiviissä pakastuspusseissa.

Säilönnän tärkeimmät tykötarpeet

Säilöttävät marjat, vihannekset, sienet ja hedelmät pitää putsata ja huuhdella ennen niiden säilömistä. Harjallinen sieniveitsi tai marjaputsari sekä siivilä ovat käteviä tähän tarkoitukseen.

Marjoja, hedelmiä ja sieniä voi säilöä myös kuivaamalla. Tällöin tulee tarpeelliseksi kuivasäilöntälaite. Kuivatut marjat, hedelmät ja sienet voi säilyttää isoissa lasipurkeissa tai uudelleensuljettavissa pusseissa.

Mehujen valmistamiseen oiva väline on perinteinen mehustin. Kattilat sekä patakintaat ovat tärkeitä keitellessäsi hilloja ja keittoja. Jotta saat hillot ja mehut purkkeihin ja pulloihin, etkä pöydille, kannattaa käyttää apuna suppiloita.

Kokeile vaikka näitä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.