Päivitä ihonhoitorutiinit kesäaikaan

Kevät ja aurinko ovat täällä! Moni onkin jo ehtinyt hihkua onnesta talven väistyessä kevään tieltä. Kaulaliinat pakataan talvisäilöön ja paksut takit vaihtuvat keveämpiin, kun aurinko taas lämmittää kasvoja. Pitkän talven jälkeen ihoa pitää kuitenkin valmistella vastaanottamaan auringon säteet ja samalla päivittää ihonhoitorutiinit vastaamaan kesäihon tarpeita.

Kosteusvoide-tsekki

Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä kosteammaksi ilma muuttuu – kuten myös ihosi. Tämän takia monen kasvot täyttyvät epäpuhtauksista juuri keväällä ja kesällä. Talvella toimineet täyteläiset kosteusvoiteet voivat nyt tukkia ihohuokosesi. Siirry siis kevyempiin voiteisiin ja seerumeihin, jotka antavat ihosi hengittää. 

Kokeile: Lumene Lähde Hydration Recharger Overnight Cream -yövoide

Kuorinta kirkastaa

Kuori ihoa harkiten. Samean ja hilseilevän talvi-ihon kuoriminen on tärkeää, mutta liiallinen kuorinta voi taas aiheuttaa ärsytyksiä ja tulehduksia iholle. Kuori siis ihosi yksi tai kaksi kertaa viikossa. Varo käyttämästä tuotteita, joissa on paljon rakeita tai kovia ainesosia.

Kokeile: Neutrogena Visibly Clear Correct & Perfect kuorintavoide

Kevyttä hehkua kasvoille

Kosteusvoiteen lisäksi kannattaa vaihtaa ihon meikkituotteet kevyempiin. BB- ja CC-voiteet tarjoavat kosteutta, suojakertoimia ja kevyttä peittävyyttä, joka soveltuu parhaiten kevät- ja kesäaikaan.

Kokeile: Lumene CC Color Correcting Cream meikkivoide

Suojaa iho auringolta

Auringolta suojaavia tuotteita olisi parasta käyttää ympäri vuoden, mutta erityisen tärkeää niiden käyttö on keväällä, jolloin vietämme enemmän aikaa ulkona auringossa ja ihon UV-suojataso on heikoimmillaan. Auringolta suojautuminen aurinkosuojavoiteella ennaltaehkäisee ja estää auringon aiheuttamia vaurioita sekä hidastaa ikääntymisen tuomia muutoksia. Suojaa hyvin myös huulet, korvalehdet ja dekoltee.

Kokeile: Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced aurinkovoide SK 50

 

Teksti: Satu Jauho - meikkitaiteilija ja maskeeraaja

Kauniina kaiken aikaa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.