Aikuisten värityskirja – hetki helppoa mielelle

Hieman yllättäen aikuisten värityskirjoista on syntynyt valtiorajoja rikkova värittelybuumi ja muoti-ilmiö kaiken ikäisten aikuisten keskuudessa. Päivittäin erilaisia erikoisia kuvioita värittelevät pääsääntöisesti yli 15-vuotiaat naiset.

Kirjat viedään käsistä, kirjakaupat myyvät ei-oota ja uusia kirjoja julkaistaan nopealla tahdilla. Kirjoja on saatavilla niin paperisina kirjakaupoista tai tulostamalla itse internetistä.

Aivojumppaa, keskittymiskyvyn kehittämistä, ajanvietettä, arjesta irtautumista…

Kuulostaako tutulta? Et ole yksin, sillä juuri näillä perusteilla pääsääntöisesti parikymppiset sekä keski-ikää lähestyvät naiset etsivät ja hankkivat itselleen kuvioita ja kuvia sisältäviä kirjoja. Kuviot on tarkoitus värittää oman mielenmaailman mukaisesti ja esimerkiksi Instagramin perusteella kuvista tulee upeita!

Harrastus on viety jopa niin pitkälle, että värikyniin satsataan samalla volyymilla, kuin uuteen urheiluharrastukseen. Mutta muistatko ne värikynät siinä peltisessä rasiassa, joka saatiin ensimmäisenä päivänä koulussa? Niin minäkin – ja kyllä, nyt mietin, että missähän ne ovat.

Puistossa, kotona, sängyllä, kahvilassa, yksin, kaverin kanssa

Värittää voi missä tahansa. Tällä hetkellä kirjoja näkee niin julkisissa kulkuneuvoissa, puistoissa ja kahviloissa. Monen värityskirjan kumppanina on kuppi maitokahvia, kuohuviiniä tai kaveriporukka ja mansikoita. Värityskirja aikuisille on myös oiva ja yllättävä lahjaidea kuvataiteesta pitävälle ystävälle.

Monissa kahviloissa näkeekin nuoria naisia, jotka eivät lue vaan tekevät kauniita abstrakteja värikuvioita vihkoihinsa. Kannattaakin joskus vilkaista olan yli näitä taideteoksia, mutta varoituksen sananen – niihin saattaa jäädä koukkuun.

Värityskirja aikuisille herättää ihmetystä ja kysymyksiä

Värittely saattaa ihmetyttää sivustaseuraajaa – mitä tuo oikein puuhaa? Mutta hämmästyä ei kannata, sillä tulevaisuudessa buumi saattaa muuttua tavalliseksi ajanvietteeksi, kuten ristikot aikanaan.

Monen mielissä on, että miksi juuri värityskirjat. Eikös se ole lasten touhua? On se lastenkin, mutta aikuisten värityskirjoissa teemoina ovat abstraktit kuviot tai taiteelliset maisemat ja eläimet hyvin tarkkojen yksityiskohtien siivitteleminä. Värityskirjoja on verrattu kutomiseen, neulomiseen tai vaikkapa sudokuihin. Nämä kaikki ovat luovia ajanvietteitä, joka rentouttaa ja rauhoittaa. Luovaa stressinhallintaa siis.

Nykypäivän kiireen ja hektisyyden keskellä värityskirjoihin uppoutuminen on eittämättä hyvä keino ottaa hetki omaa aikaa ja rauhoittua. 

Parasta ikinä. Rentouttavaa aivot narikkaan -hommaa. Hiljaisuus ja kynän tasainen rahina paperilla. Fiilis mä oon hyvä tässä. @alankonoora (Twitter)

Aikuisten värityskirjat yleistyneet myös kauppojen hyllyillä

Myös kaupoissa trendivillitys on huomattu ja huomioitu. Värityskirjoja tilataan useampia, erilaisia ja tietysti kaikista suosituimpia vielä enemmän. Värityskirjat saattavat olla kaupan kirja-/lehtiosaston parhaimmalla paikalla. Kyllähän tämä kertoo kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta markkinoilla.

K-Citymarketeista on saatavilla seuraavat aikuisten värityskirjoja. Valikoimat vaihtelevat kaupoittain. Hinnat alkaen 6 €.

Ajankohtaista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Uutta syksyyn

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.