Lasten sadevaatteiden hoito ja puhdistus - näin teet sen

Sadevaatteet pysyvät priimakunnossa, kun panostat niiden huoltoon. Huuhtele vaatteet säännöllisesti ja vältä turhaa konepesua.

Ei käsittelyaineita

Sadevaatteet valmistetaan kestävistä materiaaleista, kuten polyuretaanista. Kierrätettyjä materiaaleja on saatavilla yhä enemmän. Materiaalit ovat vedenpitäviä ja likaa hylkiviä, joten ne eivät kaipaa pintaansa erillisiä käsittelyaineita.

Huuhtele säännöllisesti

Jos mahdollista, huuhtele lapsen sadevaatteista lika pois aina käytön jälkeen. Pienet tahrat voi pyyhkiä pois liinalla, isommat voi huuhdella pois suihkun alla tai pestä käsin.

Pese koneessa

Kurahousut voivat monesti kaivata järeämpää pesua kuin vaikkapa sadetakki. Pyyhi niiden pinnalta irtolika pois, jottei se tuki viemäreitä. Tyhjennä taskut, solmi nyörit ja laita vaate koneeseen nurin päin käännettynä. Yleiset perusniksit koskevat kaikkia kuravaatteita, mutta tarkista varmuudeksi vielä vaatteesi pesuohje tuotelapusta.

Ei huuhteluainetta

Valitse sadevaatteille matala pesulämpötila, lyhyt pesuohjelma ilman esipesua ja kevyt linkous. Käytä nestemäistä pesuainetta mutta älä huuhteluainetta, sillä se voi heikentää kankaan teknisiä ominaisuuksia. Kun pesuohjelma on valmis, ota vaate kuivamaan huoneenlämpöön, jotta kangas oikenee ja pysyy raikkaan tuoksuisena.

Tiesitkö?

Lika lähtee saappaiden pinnasta parhaiten, kun käytät mietoa saippuavettä ja sientä.

Ilmainen toimitusyli 59€ pakettiautomaattitilauksiin
Monipuoliset maksutavatnyt myös lasku tai erämaksu
Palautusaika30 päivän palautusoikeus
Asiakaspalvelussammesaat aina palvelua suomeksi