Kodikas kesäunelma

Kohta elämä siirtyy pihalle, parvekkeelle ja terassille. Silloin fiilistellään lokoisilla lepopaikoilla ja puutarhakalusteilla, jotka sopivat sekä sisälle että ulos. Mikä on sinun kesän lempipaikkasi?

Sisusta oma kesän lempipaikka viihtyisäksi

Ota ulkotilat haltuun mukavilla ja monikäyttöisillä ulkokalusteilla. Viihtyisä keidas vaikkapa pienelle parvekkeelle syntyy siroilla kalusteilla, joissa on pehmeitä muotoja. Esimerkiksi kevyet ja huolettomat alumiinirunkoiset kalusteet ovat suosittuja, sillä niitä on helppo siirrellä paikasta toiseen.

Muista huoltaa pihakalusteitasi säännöllisesti, jotta ne pysyvät kauniina pitkään.

myhome Luoto parvekesetti
Plussa-etu -67 %
myhome Luoto parvekesetti
myhome 4-osainen rottinkikalustesetti
Plussa-etu -71 %
myhome 4-osainen rottinkikalustesetti
4Living Bern oleskeluryhmä 4-osainen
Plussa-etu -48 %
4Living Bern oleskeluryhmä 4-osainen

Kesäisiä suosikkeja omaan kesän unelmapaikkaan

Kun kesä kääntää katseensa kohti pihamaan loistetta ja terassin taukopaikkaa, on aika tuoda ulkotiloihin uudenlaista eloa. Modernit ja muunneltavat kalusteet toimivat täydellisinä rakennuspalikoina oman keitaasi luomisessa. Kevyet, mutta kestävät materiaalit takaavat, että voit nauttia ulkoilmasta ilman huolta kalusteiden siirtämisestä tai säilytyksestä. Järjestele mieleisesi asetelmat tuoleista ja pöydistä, joita voit käyttää niin aamukahvin nauttimiseen kuin ilta-auringon ihailemiseen. Etsi tuotteita, jotka resonoivat kanssasi – ehkäpä sellaisia, jotka yhdistelevät käytännöllisyyden ja esteettisen ilmeen, luoden samalla harmonisen ympäristön rentoutumiselle ja yhdessäololle. Muotokielen ja värien kirjo antaa sinulle vapauden personoida ulkotilasi juuri sinulle ominaiseksi, kehykseksi kesäpäivien kokoelmaan.

Kesäisen kodin sisustusvinkit

Pehmusteet, tyynyt, taljat ja viltit tuovat kotoisuutta. Kokeile puuterisen pehmeitä pastellisävyjä, kuten persikkaa ja lempeää kullankeltaista.

Hemtex 24h Sara istuintyyny
Plussa-etu -20 %
Hemtex 24h Sara istuintyyny
Hemtex 24h Patricia kaitaliina
Plussa-etu -20 %
Hemtex 24h Patricia kaitaliina

Kesän kukkaloisto kotona

Kiinnitä huomiota myös kukkiin ja kasveihin. Tämän kesän hitti on runsas ruukkupuutarha, johon voit istuttaa kaikki kesäkukkasuosikkisi.

Terassin kukkanurkkaus näyttää hyvältä, kun ruukut ovat eri tasoissa.

Maissin kasvatus parvekkeella tai terassilla on mahdollista, ja se voi olla erittäin palkitsevaa.

Tässä lyhyessä oppaassa käydään läpi mitä tarvitset ja miten maissia kasvatetaan Suomen sääolosuhteissa.

Aloitus

Maissin kasvatus kannattaa aloittaa esikasvattamalla taimia sisätiloissa. Kylvö ajoittuu kevääseen, ja suotuisat lajikkeet ovat niitä, jotka vaativat vähemmän kasvuaikaa. Popcorn-jyvistä kylväminen on yksi vaihtoehto, joka voi olla hauska kokeilu. Jyvät kylvetään huhtikuun lopulla, ja niiden annetaan itää tiiviissä kylvössä. Itäneet jyvät siirretään myöhemmin isompaan ruukkuun, kun sää lämpenee toukokuussa.

Tarvikkeet

Kasvatuksessa tarvitaan hyvää multaa, esimerkiksi Biolan Yrttimultaa, ja taimikasvatuksen aikana voidaan käyttää Biolan Ravinnenestettä. Maissi tarvitsee runsaasti ravinteita koko kasvukauden ajan, joten eloperäiset lannoitteet ovat suositeltavia.

Kasvupaikan valinta

Parvekkeella tai terassilla tulee valita suojaisa, mutta aurinkoinen paikka. Maissi on tuulipölytteinen kasvi, joten sen kasvupaikan tulee olla avoin, jotta pölytys onnistuu. Kun taimet ovat kasvaneet noin 20 cm korkeiksi, ne tulisi karaista ennen ulos istuttamista. Tämä tapahtuu kesäkuun alkupuolella, yöhallojen mentyä.

Hoito

Kastelu on tärkeää pitää tasaisena, erityisesti kuivina jaksoina. Heinäkuussa, kun tähkät alkavat muodostua, maissi hyötyy lisälannoituksesta. Tähkien kypsyessä tulee tarkkailla niiden väriä ja tuntumaa, sillä nämä ovat merkkejä kypsyydestä. Kypsät tähkät ovat parhaimmillaan heti sadonkorjuun jälkeen, mutta niitä voi säilyttää lyhyen aikaa alle 5 °C lämpötilassa.

Kokonaisuutena maissin kasvatus parvekkeella tai terassilla vaatii huolellista suunnittelua ja huolenpitoa, mutta se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen projekti. Sadonkorjuu on palkitseva hetki, kun pääset nauttimaan itsekasvatetun maissin tuoreudesta ja mausta.