Ritzenhoff My Finland -lasien suunnittelijat

Anni Pitkäjärvi

Anni Pitkäjärvi on valmistunut teolliseksi suunnittelijaksi ja opiskelee tällä hetkellä huonekalusuunnittelua Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Pitkäjärvi on työskennellyt freelancerina tunnetuille suomalaisille ja kansainvälisille yrityksille, mm. Artek, Aarikka, Okdesign, Woud, Ferm Living ja Hakola Oy. Vuonna 2016 Pitkäjärvi valittiin suomalaisen muotoilun kohokohdat esittelevään Talentshop-näyttelyyn. Hänen molemmat työnsä, Lempi-hylly ja Pinna-hattuhylly löysivät valmistajan ennätysajassa. Pitkäjärvi on myös Muoto 2016 – The Promise of the Future -palkinnon saaneen Luomo-kollektiivin jäsen. Pitkäjärvi haluaa suunnitella kekseliäitä ja emotionaalisesti koskettavia esineitä ja huonekaluja, käytettävyyttä unohtamatta. Kesällä 2016 Anni Pitkäjärvi perusti Studio Finnan kollegansa Hanna-Kaarina Heikkilän kanssa.

www.studiofinna.com

Lauri Ylönen

Lauri Ylönen kiertää päätyönään maailmaa The Rasmus -yhtyeensä kanssa. Ylösen toinen intohimo on design, minkä puitteissa hän on suunnitellut kuoseja ja huonekaluja suomalaisille brändeille. Asuintaloja Ylönen suunnittelee Alvardag-yrityksensä kautta. My Finland -lasisarja on ensimmäinen työ, jonka Ylönen suunnittelee kansainväliselle designbrändille.

www.alvardag.com

Saana ja Olli

Saana ja Olli on suunnittelijapariskunta ja palkittu muotoiluyritys. Saana ja Olli suunnittelee omaa, Suomessa valmistettua tekstiilimallistoaan 100 % hamppukankaasta. Saana ja Ollin mallistoa myydään tällä hetkellä 12 maassa. Pariskunta on voittanut mm. Muotogaalan Vuoden sisustustekstiili -palkinnon, valittu Suomalaisen Työn Liiton kummisuunnittelijoiksi sekä saanut Vuoden Ympäristöteko -kunniamaininnan. Kansainvälinen talouslehti Monocle valitsi heidät Top 25 Global Homeware -listalleen. Saana ja Olli on omien mallistojensa lisäksi tehnyt suunnitteluprojekteja useille kansainvälisille asiakkaille, mm. Liptonille, Dantolle, Isetanille, Novitalle, Amnesty Internationalille sekä Boråstapeterille. He ovat osallistuneet lukuisiin muotoiluprojekteihin eri mantereilla. Saana ja Ollille tärkeintä töissään ovat omaehtoisuus ja inhimillinen ote.

www.saanajaolli.com

Man Yau

Man Yau (s.1991) on Helsingissä toimiva taiteilija, joka työskentelee kuvanveiston parissa. Vuonna 2013 hän suoritti kandidaatin tutkinnon Aalto yliopiston keramiikka ja lasi -koulutusohjelmasta. Tänä vuonna Yau piti Huuto galleriassa kolmannen yksityisnäyttelynsä Delfu, sekä osallistui ryhmänäyttelyyn American Museum of Ceramic Artissa, Pomonassa. Hänet palkittiin Muoto -gaalassa 2017 kategoriassa Vuoden Nuori Lupaus.

www.manyau.fi

Takaisin >>